Guvernul României a ridicat starea de alertă pe teritoriul României, astfel că toate restricţiile pandemice au dispărut. Iată ce face acum Diana Şoşoacă, senatoarea care a protestat activ împotriva tuturor restricţiilor.
Deşi a rămas fără starea de alertă şi fără restricţii, Diana Şoşoacă pare că a găsit un nou motiv pentru a se menţine în prim-planul spaţiului public: războiul. Senatoarea se plasează din nou în categoria anti-vacciniştilor, care acum sunt împotriva susţinerii Ucrainei în războiul declanşat de Rusia.
Acest lucru e susţinut şi de un mesaj al senatoarei în care aceasta nega existenţa unui conflict, pentru că nu s-ar vedea pe camerele care transmit în timp real din capitala Ucrainei, Kiev.
„Ultima noapte de virus, prima noapte de război.
Pe orice canal ai da se vorbeşte despre baia de sânge de la Kiev, despre atacurile asupra Ucrainei, despre pierderi de vieţi omeneşti s.a.m.d. Să vă spun un mic secret: aveţi internet! Efectiv nu înţeleg cum de nu puneţi mâna să căutaţi imagini direct de la sursă. Aveţi ataşat acestui articol o imagine luată de pe mai multe camere live din Kiev. Îmi spuneţi, vă rog, unde sunt „atrocităţile” comise? Unde sunt bombardamentele, unde e nebunia frontului?”, a scris Diana Şoşoacă pe Facebook.
”Diana Șoșoacă este pe orice listă de proiect inițiat de AUR. Chiar recent am văzut-o prin Vama Siret unde spunea că în Ucraina nu este război și inducea ideea că oamenii s-au autobombardat și că nu e vina rușilor. Și făcea mișto și de refugiații care stăteau pe jos. Mi s-a părut absolut halucinant. Chiar m-am uitat un pic. Am vrut să văd până unde merge acest delir", a transmis recent Ioana Constantin. VEZI MAI MULTE AICI
ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, a realizat un sondaj în perioada 18-25 februarie. Conform rezultatului sondajului, întrebați ce ar trebui să facă România, în contextul războiului din Ucraina, cei mai mulți români, surprinzător, au răspuns ”Să rămână neutră”. ”Să sprijine Alianța Vestului” au răspuns 36%. 1% dintre români susțin ”Alianța Estului”. VEZI MAI MULTE AICI
70% dintre cei care au răspuns sondajului consideră că România ar trebui să participe la apărarea altei țări membre NATO în cazul în care aceasta ar fi atacată. 25% dintre respondenţi nu sunt de acord, în timp ce 5% sunt nehotărâţi. De asemenea, 60% dintre români sunt de acord cu trimiterea militarilor români în țări aliate NATO pentru a ajuta la descurajarea unor amenințări din partea Rusiei, în timp ce 36% se opun. VEZI MAI MULTE AICI
De altfel, în spațiul public se vehiculează și alte sondaje care susțin că doar puțin peste 20% din români ar lupta pentru țară - pentru România- în caz de război.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News