EXCLUSIV  SONDAJ ARGUMENT. Românii, reacție-surpriză în războiul Ucraina - Rusia. Ce ar trebui să facă România. Procentele momentului

Surpriză în ultimul sondaj ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, despre război.

ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, a realizat un sondaj recent, în perioada 18-25 februarie. Conform rezultatului sondajului, întrebați ce ar trebui să facă România, în contextul războiului din Ucraina, cel mai mulți români, surprinzător, au răspuns ”Să rămână neutră”. ”Să sprijine Alianța Vestului” au răspuns 36%. 1% dintre români susțin ”Alianța Estului”. 

Iată rezultatele: 

Ce ar trebui să facă România, în contextul războiului din Ucraina? 

Să rămână neutră - 61%

Să sprijine Alianța Vestului (SUA, NATO, UE) - 36% 

Să sprijine Alianța Estului (Rusia, China) - 1%. 

Vezi în GALERIA FOTO graficul

Cu privire la posibilitatea unui conflict armat în România, părerile sunt mult împărțite. Destul de probabil consideră 18%, foarte probabil 27%, deloc probabil 19%, puțin probabil spun 35%. Procentele arată că 46% dintre români se așteaptă la un conflict armat pe teritoriul țării noastre. 

Vezi în GALERIA FOTO mai mult 

Datele au fost culese prin metoda CATI, pe un eșantion de 1017 subiecți (18+), reprezentativ la nivel național, cu o marjă de eroare +/- 3.1%, 18-25 februarie 2022. 

Astăzi, 1 martie 2022, este a șasea zi de război Rusia - Ucraina. Au murit oameni nevinovați, civili. Situația pare din ce în ce mai critică, pe măsură ce avansează și negocierile pentru un acord. DCNews a transmis, în fiecare zi de război, informații live despre ce se întâmplă pe teritoriul ucrainean. 

Citește și:  LIVE  Război Rusia-Ucraina, ziua 6. Ucrainenii susţin că ruşii se predau în număr mare. Aproape 6000 de soldaţi ruşi au murit în Ucraina/ LIVE TEXT / video

Românii de la granițe - și nu numai- s-au mobilizat pentru a ajuta refugiații ruși. Unii le oferă o casă, alții un ceai cald, o pătură ori mâncare. Vin femei și copii. Bărbații între 16 și 60 de ani nu ies din Ucraina. Ei își apără țara în fața atacurilor ruse. Tații devin eroi pentru copiii lor, dar și oamenii pe care nu se știe dacă-i vor mai vedea vreodată. Sunt victime însemnate, inclusiv minori. Deși Rusia susține că nu atacă civili, sunt vizate de atacuri blocuri, grădinițe, orfelinate. O fetiță de doar 6 ani a devenit victimă a războiului în Mariupol, în urma bombardamentelor. Familia fetiței era la supermarket, în momentul atacului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel