Cameron, forțat de eurosceptici să se joace cu focul. Nu-i vor pe români pe piața britanică a muncii

David_Cameron
David_Cameron

Relațiile dintre Marea Britanie și UE sunt din ce în ce mai problematice. Ieșirea englezilor din Uniune pare tot mai aproape. Deși David Cameron a fost avertizat că Europa nu-și negociază condițiile de apartenență, premierul este presat de conservatori să mențină restricțiile de muncă pentru

Deși lideri ai UE, printre care și Herman van Rompuy sau Francois Hollande, l-au avertizat pe David Cameron să nu se joace cu ideea de Brixit, fiindcă Europa nu-și negociază condițiile, premierul britanic poate fi supranumit gimnastul Europei. De la amenințări cu referendum privitor la retragerea Marii Britanii din UE până la nerespectarea liberalizării pieței muncii, David Cameron s-a angrenat într-un joc din care nu poate ieși învingător.

Potrivit The Guardian, restricțiile temporare pe piața britanică a muncii expiră la finele anului în curs. Numai că membri ai Parlamentului britanic îl presează pe Cameron să le mențină și în 2014. Nu exista încă estimări oficiale legate de numărul bulgarilor și românilor care vor imigra în Regat, dar se preconizează un val consierabil. Urmând fobia imigrației inițiată de liderul partidului UKIP, euroscepticul Nigel Farage, parlamentarii britanici doresc elaborarea unei legi care să forțeze mâna Guvernului.

Marea Britanie poate spune "stop" imigrației doar în situații excepționale, dacă poate convinge Comisia Europeana că ar putea urma o criza iminentă. Numai că liderii europeni și-au retras sprijinul acordat Marii Britanii de a se menține în comunitatea Uniunii, după ce David Cameron nu a dat semne că înțelege situația economică dificilă în care ar pune UE, dacă realizează refendumul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel