Cabine speciale de VOT. Exemplul lui Tăriceanu: Ce face? Începe să strige: atenție, am stare febrilă!?

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a vorbit despre cabina specială la alegerile din septembrie. 

„În disperarea lor de a organiza cât mai rapid alegeri, Guvernul Iohannis-Orban își calcă în picioare propriile reglementări. Am auzit prostia aia cu cabine speciale de vot pentru cei cu stări febrile, adică pentru cei care au simptome de coronavirus.

Să zicem că o persoană cu febră, peste 37,3 grade, cu frisoane, cu tuse și alte simptome, ajunge la secția de vot. Acolo dă de o coadă de vreo 10 persoane care așteaptă, păstrând distanța fizică între ei, să intre la vot. Cum vor reacționa oare cei care așteaptă? Ce face persoana cu stare febrilă? Începe să strige: atenție, am stare febrilă!!??”, a scris, marți, Călin Popescu-Tăriceanu pe contul său de Facebook, adăugând ulterior:

„De aici, persoana cu stare febrilă ajunge la validarea cărții de identitate, unde își dă masca jos (prima încălcare a legii), apoi merge la litera care corespunde numelui, unde din nou își dă masca jos pentru identificare (a doua încălcare a legii). Aici anunță persoana care se ocupă de lista electorală că are stare febrilă. Ce trebuie să facă acea persoană? Îl lasă să semneze de prezență în lista electorală și apoi distruge sau dezinfectează pixul? Îl îndreaptă spre o zonă specială care va gestiona persoanele febrile? Dacă da, va duce toată lista electorală în zona specială? Aici i se va da o ștampilă care apoi va fi dezinfectată sau distrusă? Buletinul de vot va fi pus în aceeași urnă cu celelalte? La plecare se va putea asigura un traseu separat?”

„Vă dați seama că nu s-au gândit la nici una dintre aceste întrebări și scopul acestei complicații cu cabina specială pentru cei cu stări febrile are un singur scop: descurajarea prin panicare a grupurilor vulnerabile care ar merge la vot, adică a celor în vârstă, care nu sunt deloc fericiți după ce guvernul le-a furat din mărirea pensiilor”, în opinia liderului ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel