UPDATE // DJOKOVIC VA FI EXPULZAT DIN AUSTRALIA. Audierea finală în cazul lui Novak Djokovic, LIVE. Se decide soarta jucătorului

Procesul care va decide soarta jucătorului de tenis Novak Djokovic a început la ora 00:30, ora României.

Instanța a decis ca audierea finală în cazul lui Novak Djokovic să aibă loc duminică, 16 ianuarie, de la ora locală 09:30 (00:30, ora României).

Procesul va fi transmis în direct de Federal Court of Australia- aici

UPDATE 1: A început procesul. În cazul în care Novak Djokovic va avea câștig de cauză, ministrul Imigrărilor nu va mai avea nicio cale de a contesta decizia.

UPDATE 2: Dosarul este judecat de un complet format din trei judecători. Judecătorul James Allsop a spus că „este important ca această controversă să fie rezolvată cât de repede posibil”.

UPDATE 3: Sunt prezentate argumentele ambelor părți.

UPDATE 4: Avocații lui Novak Djokovic au susținut că materialul atașat de ministrul Hawke la dosar, prin care se prezintă motivele pentru care i s-a anulat viza sportivului, este, „în mare parte, irelevant”.  

UPDATE 5: NOVAK DJOKOVIC VA FI EXPULZAT DIN AUSTRALIA

Avocații sârbului nu au reușit să-i convingă pe jucători, astfel încât Novak Djokovic va fi expulzat din Australia.

------

Novak Djokovic a fost trimis din nou într-un centru de detenţie în oraşul Melbourne, după ce viza i-a fost anulată pentru a doua oară de guvernul australian, care susţine că jucătorul nevaccinat împotriva infecției cu SARS-CoV-2 constituie un pericol public.

Acest nou episod dintr-o saga care a început pe 5 ianuarie, când Djokovic a fost blocat pe aeroportul din Melbourne, face din ce în ce mai puţin probabil ca sârbul în vârstă de 34 de ani să participe la Australian Open, care începe luni. Novak Djokovic caută o a 10-a victorie în acest turneu, care ar fi un al 21-lea titlu de Grand Slam, un record.

Prezenţa lui Djokovic în Australia „ar putea să încurajeze sentimentul anti-vaccinare”, a declarat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, într-un document judiciar.

Potrivit documentelor instanţei, Novak Djokovic, care a fost citat în cursul dimineţii de către serviciile de imigraţie, se afla sâmbătă într-un centru de detenţie din Melbourne, aşteptând o decizie judecătorească în cazul sau.

Autorităţile au declarat că nu-l vor expulza din Australia până când judecătorii nu se vor pronunţa.

Jucătorul are voie să părăsească centrul de detenţie doar pentru a urmări, online, audierile legale care îl privesc din birourile avocaţilor săi şi sub supravegherea poliţiştilor de frontieră.

Este a doua oară când guvernul australian încearcă să-l expulzeze pe Djokovic

Amintim că, pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată, notează Agerpres. Luni, 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

Jucătorul de tenis a recunoscut, miercuri, că s-a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

În concluziile sale prezentate sâmbătă în faţa tribunalului, ministrul a susţinut că prezenţa lui Djokovic în ţară „este susceptibilă sa prezinte un risc pentru sănătatea comunităţii australiene", deoarece ea încurajează, în opinia sa, sentimentul anti-vaccinare şi i-ar putea convinge australienii să nu-şi mai facă dozele de rapel, în timp ce varianta Omicron se răspândeşte în continuare cu viteză mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel