AMÂNARE parlamentare cu TREI luni. Tăriceanu, pentru martie 2020

Călin Popescu Tăriceanu propune ca alegerile parlamentare să fie amânate.

Călin Popescu Tăriceanu propune ca alegerile parlamentare să fie organizate în martie 2021, invocând motive de siguranţă sanitară.

"Curtea Constituţională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabileşte data alegerilor parlamentare este constituţională. În aceste condiţii, cred că este foarte potrivit ca Parlamentul să hotărască rapid o dată pentru alegerile parlamentare. Noi suntem în favoarea organizării lor în luna martie 2021. Pentru acest punct de vedere avem câteva argumente: să ne lămurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce în ce mai mari de infectări şi încă nu au venit valurile de la deschiderea şcolilor şi alegerile locale. O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor şi gripelor de sezon care vor complica şi mai tare situaţia medicală. Vom da o șansă noilor administrații locale să se așeze, să facă pregătiri pentru iarnă și nu să fie concentrate doar pe alegerile parlamentare.

Asta dacă toți reprezentanții clasei politice consideră că cetățeanul are întâietate. Va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulți români pentru a putea organiza în siguranță secții de vot. Intuiesc reacția lui Orban (Tăriceanu a obținut un scor mic și nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decât interesul unui partid sau altul. Este vorba dacă vrem să rămânem într-o democrație participativă și liberă sau abandonăm această idee și lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constituțională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabilește data alegerilor...

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel