Wimbledon 2019 - Tradiție schimbată fără drept de apel

La Wimbledon 2019, tradiția a fost schimbată fără ca cineva să fie anunțat, jucătorii fiind neplăcut surprinși.

Tradiţionalii termeni de politeţe utilizaţi pentru jucătoare (doamnă, domnişoară), în funcţie de statutul marital, nu s-au mai auzit începând de luni la turneul pe iarbă de la Wimbledon la finele fiecărui ghem, set şi meci, ca urmare a unei decizii a organizatorilor, relatează Reuters.

Arbitrii de scaun au renunţat în acest an la formulele ''ghem, domnişoara...'' sau ''ghem, set şi meci, doamna ...''. Britanica Heather Watson a salutat decizia de a renunţa la vechea tradiţie: ''Egalitatea este întotdeauna bună''.

Sârbul Novak Djokovic, nr. 1 ATP, a regretat însă dispariţia acestei uzanţe: ''Cred că această tradiţie era foarte unică şi foarte specială. Cred că a fost ceva frumos. Cu siguranţă nu este uşor să modifici sau să schimbi orice tradiţie aici care a fost prezentă atâţia ani. E chiar surprinzător că ei au reuşit''.

Termenii de politeţe nu vor dispare însă în întregime, dar vor fi la fel pentru femei şi bărbaţi în diverse situaţii, de la solicitarea unui challenger, la anunţuri medicale sau încălcarea regulamentului.

Citește și:

Wimbledon 2019 - Tsunami printre favorite. Eliminări în serie

Simona Halep, durere în două puncte ale piciorului. Verdictul medicilor

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23