Viorica Dăncilă, după depunerea candidaturii la prezidențiale: Nu este important ce se întâmplă cu mine

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Viorica Dăncilă a făcut mai multe declaratii, după depunerea candidaturii pentru alegerile prezidențiale, la BEC.

"Am convingerea că românii îşi doresc un alt fel de preşedinte. Îşi doresc un preşedinte care să iubească România şi pe români. Am convingerea că avem nevoie de echilibru în această ţară, avem nevoie de un preşedinte care să fie în mijlocul oamenilor, care să respecte Constituţia şi care să aibă o relaţie interinstituţională corectă cu Guvernul şi Parlamentul. Avem nevoie de un preşedinte care să susţină un pact pentru bunăstarea românilor astfel încât niciun pensionar să nu se teamă că pensia îi va fi tăiată, nicio mamă din această tară să nu îi fie frică că nu va primi salariul sau îi va fi tăiată alocaţia copilului. Nicio familie din această tară să nu mai aibă frica că va veni un Guvern care să ia măsuri de austeritate împotriva românilor", a declarat Viorica Dăncilă.

Avantaje faţă de ceilalţi candidaţi la alegerile prezidenţiale

"Iubesc oamenii, îmi place să stau în mijlocul lor. Nu este important ce se întâmplă cu mine, că vin şi mă jignesc, vin cu violenţă verbală. Pentru mine este important ce se întâmplă cu părinţii şi bunicii noştri. Îmi iubesc mult ţara şi o reprezint cu demnitate. Nu sunt un om care să prefere toată această agitație politica, tot acest joc politic. Mai am un avantaj: am demonstrat că pot conduce un Guvern care are a doua cea mai mare creştere economică din Europa. Am demonstrat că pot conduce Preşedinţia Rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi să obţin un succes pentru ţara mea. Sunt premier şi întotdeauna voi avea în vedere şi activitatea guvernamentală indiferent de culoarea politică a Guvernului. Aş fi primul președinte care a deţinut şi funcţia de premier", a declarat Viorica Dăncilă.

"Guvernul este funcţional"

"Guvernul este funcţional, tocmai am avut şedinţă de guvern înainte de a depune semnăturile. Dacă nu ar fi funcţional, nu aş putea să ţin şedinţa de guvern. Nu prelungesc eu această criză. Conform deciziei CCR, o prelungeşte Preşedintele României. CCR spune că "de îndată președintele trebuie să numească preşedinţii interimari şi să dea motivare pentru respingerea celorlalţi miniştri". Legat de cele 45 de zile. Voi veni în Parlamentul României, dar nu când vrea preşedintele, ci când consideră PSD că este oportun", a mai spus premierul României.

"Mă bucur foarte mult de susţinerea unei mari părţi din ALDE. Asta arată că sunt oameni care au responsabilitate, nu vor să îi dezamăgească pe români pentru că au votat acest program de guvernare. Vor să îşi respecte promisiunile. Voi susţine candidaturile celor trei colegi de la ALDE", a declarat Viorica Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel