Victor Ponta, în tabăra de refugiați Zaatari din Iordania

Premierul Victor Ponta, aflat într-o scurtă vizită în Iordania, a dorit să viziteze tabără de refugiați Zaatari, tabără unde trăiesc circa 80.000 de refugiați sirieni.

"În cursul vizitei în Iordania am vizitat o tabără de refugiați. Iordania a primit până acum 1,4 milioane de refugiați, câte 5.000 pe zi, iar resursele pe care le alocă sunt insuficiente în lipsa sprijinului internațional. De asemenea, Turcia are responsabilitatea a peste 2 milioane de refugiați.

Guvernul României va oferi sprijin financiar și logistic pentru țările care găzduiesc refugiați, pentru că acești oameni au nevoie de acces la sănătate, la școală, la locuri de muncă!", a scris premierul pe Facebook.

Tabără se află în apropierea graniței cu Siria, aceasta extinzându-se treptat, ajungând astăzi la peste 3 km. pătrați. Premierul Victor Ponta s-a convins de condițiile precare din tabără, unde dintre cele 80.000 de persoane cazate acolo 50.000 sunt copii.

În acest loc, organizațiile umanitare au amenajat peste 150 de bucătării și aproape 400 de toalete. Lunar, în tabără se nasc circa 60 de copii. 

Cheltuielile săptămânale se ridică la 14 milioane de dolari, acesta fiind asigurate în special de Iordania, în colaborare cu organizațiile umanitare al ONU și inițiative private. Din cauza condițiilor precare, majoritatea bărbaților sunt înrolați pe fronturile din Siria. Iordania găzduiește în acest moment circa 1,4 milioane de refugiați.

[citeste si]

Din cauza stabilității politice din Iordania, într-o zonă măcinată de conflicte, populația capitalei Amman a ajuns în acest moment la 6 milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel