Venezuela: Susținătorii lui Maduro, VIOLENȚE în Parlament

Susținători ai președintelui Nicolas Maduro au intrat violent miercuri în incinta Parlamentului venezuelean, unica instituție din țară controlată de opoziție, declanșând o încăierare generală soldată cu cel puțin trei răniți printre deputați, transmite AFP.

Zeci de persoane, unele mascate sau înarmate cu bâte, îmbrăcate în roșu — culoarea partidului socialist de la putere — au intrat în grădinile Parlamentului și au aruncat petarde, creând haos, au constatat jurnaliști ai AFP.

Grupul de manifestanți se afla în fața clădirii legislativului de la Caracas, pentru un protest față de opoziție, majoritară în Parlament de la începutul lui 2016, când au profitat de o întrerupere a ședinței pentru a forța poarta de acces și a ajunge până pe culoarele Adunării Naționale.

Încăierarea generală care a urmat, între susținătorii guvernului și deputați ai opoziției, s-a soldat cu trei răniți printre aceștia din urmă. Loviți la cap, mai mulți dintre ei aveau sânge pe față.

"Guvernul a recurs mereu la violență", a denunțat deputatul de opoziție Stalin Gonzalez. "Vom continua să-i înfruntăm pe acești sălbatici", a promis colegul său Simon Calzadilla.

Incidentul a survenit într-un moment în care Venezuela traversează cea mai gravă criză economică și politică din ultimele decenii, cu un val de manifestații prin care se cere demisia președintelui Maduro și care s-au soldat cu 91 de morți în trei luni.

Mai devreme, în cursul dimineții de miercuri, înainte de sosirea deputaților, guvernul a organizat o ceremonie improvizată în sala de ședințe, cu ocazia Zilei Independenței, o intervenție calificată drept "agresiune" de către opoziție, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel