CRIZA REFUGIAȚILOR. Ungaria redeschide frontul cu România: Sunt necinstiți

Conflictele recente ale Ungariei cu România şi Croaţia au avut loc pentru că aceste ţări vecine fie au fost "necinstite", fie "şi-au calculat greşit puterea", a apreciat Gergely Gulyas, vicepreşedintele Parlamentului ungar, într-un interviu publicat joi de cotidianul Magyar Idok, citat de MTI.

Întrebat despre relaţiile cu România, Gulyas a declarat că ridicarea unui gard pe un segment al frontierei comune ar fi o "necesitate tehnică", nu un "act simbolic".

Citește și: Laura Codruța Kovesi anunță vremuri tulburi pentru Victor Ponta: I se pregătește alt dosar

"Frontierele Schengen trebuie apărate, iar politicienii europeni care critică Ungaria pentru ridicarea unor ziduri nu au venit cu altă idee", a precizat el.

[citeste si]

Gulyas a apreciat că tensiunile recente ale Ungariei cu România şi Croaţia au avut loc pentru că aceste ţări vecine fie au fost "necinstite", fie "şi-au calculat greşit puterea".

El a mai afirmat că criza imigraţiei ar putea pune capăt "corectitudinii politice", în condiţiile în care mulţi cetăţeni vest-europeni îşi dau seama că promisiunile făcute de liderii lor politici pot fi cu greu îndeplinite.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, vestea anului pentru Victor Ponta: DNA nu mai poate face ASTA

Europa trebuie să-şi realizeze propriile interese, altfel întregul continent va fi slăbit, a subliniat Gulyas în interviu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel