EXCLUSIV  Un NOU MINISTER al ECONOMIEI. Preşedinte CCIR: Plan major în 2017

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), și-a stabilit un obiectiv ambițios pentru anul care va debuta peste puțin timp.

"Vreau Camera asta de Comerț și Sistemul cameral să devină un minister al economiei privat, în care prognoza noastră, deciziile care vin din mediul de afaceri, de jos în sus, să fie luate în considerare. Să devină un real partener așa cum Camerele există în străinătate", a dezvăluit Mihai Daraban la interviul DC News Live.

Acesta a semnalat, totodată, situația în care se află Bursa de Valori București, dar și de ce crede că atât BVB, cât și CCIR au fost recreate după 1989 pentru că reprezentau "un steguleț care trebuia bifat".

"Trăiesc câteodată cu impresia că noi - Camera de Comerț, Bursa de Valori - am fost recreați după Revoluție pentru că reprezentam și noi un steguleț care trebuia bifat: au cei din Occident Cameră de Comerț, hai să facem și noi, au și BVB, hai să facem și noi, nu că cineva a murit de dorul nostru sau de nevoia de a avea. Cel mai bun exemplu e Bursa de Valori. Prin Bursă se puteau derula toate privatizările din România și iată că este o bursă subcapitalizată, unde vedeți și dvs., spun politicienii câte în lună și în stele. Bursa nu simte nimic, că e cum e. Pe piața mericană, nu poți să te joci, de exemplu, la o capitalizare de 18.500 de miliarde de dolari cât are bursa newyorkeză, nu prea poți să te joci cu cuvintele în spațiul public. Ați văzut și campania din SUA, nu prea s-a referit foarte mult la prea multe taxări sau netaxări. Mai mult de zidul cu mexicanii, de politica comercială vis-a-vis de China, au fost alte probleme în dezbaterea politică, că se va reface infrastructura... Nu s-a discutat foarte mult, tăiem de-acolo, tăiem aia, tăiem aia, că e bursa care imediat o dereglezi", a precizat președintele CCIR, Mihai Daraban, la DC News Live.

Declarația integrală de la minutul 50:56 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel