Tudorel Toader despre dosarul penal: Vă voi răspunde pe jumătate

Vlad Manolache / 11 sep 2018 / 21:13 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Tudorel Toader a făcut primele declarații după ce la Parchetul General s-a deschis un dosar penal în care se analizează cererea făcută de ministrul Justiției către Uniunea Notarilor Publici de a fi numit notar public.

"În domeniul dreptului cel mai dificil este să vorbești despre tine. Vă voi răspunde pe jumătate, pornind de la comunicat. Este adevărat că am făcut soilicitare de a deveni notar pulbic. În ce bază am făcut solicitarea? În baza legii. Care lege? Legea Curții Constituționale care spune că la încheierea mandatului pentru care am fost numit judecător constituțional, la cerere, fostul judecător se poate face notar sau avocat definitiv fără examen. Prin urmare, solicitarea către Uniunea Notarilor Publici am făcut-o în baza legii, aceste articol 69, alin 4, dintr-o lege 168 care modifică Legea 47/1992 a Curții Constituționale. Am solicitat în același timp dobândirea calității de notar public, dar în acelați timp și suspendarea din funcție, permite legea notarilor, pentru că altfel aș fi intrat în incompatibilitate.

Cererea este motivată pe baza textelor de lege la care am făcut referire, că este un drept conferit de lege, că exercitarea acestui drept nu presupune nicio marjă de apreciere din partea nimănui. Adică dacă cineva ar fi apreciat 'dau curs solicitării, nu dau curs solicitării, în ce condiții', se putea discuta, după prerea mea, despre o notă de subiectivism. Dar în condițiile date textul de lege îți creează această vocație, acest drept pe car îl exerciți sau nu după cum îți este opțiunea ", a declarat Tudorel Toader la Antena 3, în emisiunea "Sinteza Zilei" a lui Mihai Gâdea.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25