Trump, ajutor financiar, bani pentru "prietenii Americii"

Trump cere ca banii de asistenţă americană pentru străinătate ''să meargă doar la prietenii Americii''.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, i-a cerut marţi Congresului, în primul său discurs privind Starea Uniunii, să adopte o lege în sprijinul asigurării că dolarii de asistenţă americană pentru străinătate servesc întotdeauna intereselor americane şi că merg doar către prietenii Americii, relatează agenţia Xinhua.

Menţionând în context votul Adunării Generale a ONU împotriva controversatei sale decizii privind Ierusalimul, Trump a afirmat că, în fiecare an, contribuabilii americani trimit în mod generos miliarde de dolari către aceleaşi ţări.

[citeste si]

Pe 21 dec 2017, Adunarea Generală a ONU s-a pronunţat - cu 128 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 35 de abţineri - împotriva recunoaşterii Ierusalimului de către SUA drept capitală a Ierusalimului, punând în evidenţă izolarea Washingtonului pe această temă. Votul la ONU a survenit după ce Trump a anunţat pe 6 decembrie acelaşi an că a decis să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului şi să mute Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

În discursul său, Trump a criticat Iranul, Cuba, Venezuela şi Coreea de Nord, pe care le-a calificat drept adversari. Preşedintele american a făcut apel, de asemenea, la Congres nu doar să abordeze deficienţele fundamentale din acordul privind programul nuclear iranian, ci să apere şi aşa-numita sa campanie de maximă presiune împotriva proiectului nord-coreean de dezvoltare nucleară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel