Toader, declarații. Dancă: Presiune pe Augustin Lazăr. Interese bine ţintite

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, afirmă că scopul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, este să pună presiune pe procurorul general, Augustin Lazăr, şi să arate că justiţia se desfăşoară sub controlul său discreţionar.

"Tudorel Toader continuă să joace sceneta protocoalelor chiar cu riscul de a cădea de păcălici pentru că în realitate nu au fost declarate ilegale, ci doar pentru că i se pare că au un 'caracter nefiresc'. Chiar mă întreb unde poate încadra juridic această expresie primul jurist al ţării?! Mi-e teamă că nu se doreşte nicidecum elucidarea condiţiilor în care au fost încheiate aceste protocoale.

Scopul lui Tudorel Toader este de a pune presiune pe procurorul general şi să arate că în România justiţia se desfăşoară sub controlul discreţionar al ministrului Justiţiei. 'Fiat justitia, pereat mundus!' pentru Tudorel Toader se traduce 'Să se facă justiţia (cum spun eu) chiar de-ar fi să piară lumea!'", a scris Dancă, marţi, pe Facebook.

El susţine că "mascarada protocoalelor ascunde de fapt interese bine ţintite de cei cu probleme penale din coaliţia PSD - ALDE care îşi doresc amnistia faptelor lor pe acest motiv".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că nu se susţine afirmaţia potrivit căreia evaluarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, poate fi considerată o formă de presiune exercitată în legătură cu soluţionarea unor dosare referitoare la protestul din 10 august, respectiv la dosarul Revoluţiei, în condiţiile în care acesta din urmă trenează de foarte mult timp.

Citește și: Tudorel Toader, declarațiile momentului. LIVE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel