Teodorovici: S-a votat! Luaţi-vă după ce spun eu şi mai puţin după ce spun alţii

Rodica Mitu / 13 Martie 2019 / 14:31 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a respins miercuri informaţiile conform cărora ar fi dorit amânarea votului în reuniunea ECOFIN privind lista cu statele care nu respectă regimul fiscal, subliniind că această listă a fost votată în unanimitate.

Întrebat în legătură cu informaţia conform căreia, la reuniunea ECOFIN de la Bruxelles, ar fi refuzat să voteze 'lista neagră a paradisurilor fiscale' şi ar fi cerut o amânare până în mai, Teodorovici a răspuns: „De unde ştiţi? Luaţi-vă după ce spun eu şi mai puţin după ce spun alţii. S-a votat ieri lista”.

„Veţi avea din partea mea un răspuns complet pe data de 7 iunie. Cine înţelege o să facă legătura şi cu acea dată, când voi explica şi care este logica unui ministru care coordonează întreg Consiliul de Miniştri, în speţă ministrul de Finanţe din România, care a fost logica discuţiilor din acest Consiliu vizavi de această listă cu aceste state care nu respectă acest regim fiscal', a adăugat Eugen Teodorovici.

El a precizat că Ministerul de Finanţe nu poate avea decât poziţia preşedinţiei (Consiliului UE - n.r.). 'Nu pot eu să îmi exprim poziţia mea. Asta este cutuma la nivel european. Discuţiile au fost în acest Consiliu. Au avut statele membre, unele dintre ele, anumite puncte de vedere, Italia şi le-a exprimat, Estonia şi alte state. În final, contează că lista s-a aprobat. Eu am spus la începutul şedinţei colegilor de la presa din Bruxelles că vom vedea dacă se va aproba această listă având anumite elemente la dispoziţia mea şi, aşa cum vă spuneam, pe 7 (iunie - n.r.) o să aveţi şi logica acestui demers', a spus el.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24