Teodorovici, după amânarea Legii pensiilor: Am auzit ieri un fost premier spunând...

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Sumele necesare pentru majorările promise să aibă loc de la 1 septembrie sunt prinse în buget, a afirmat miercuri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, întrebat despre amânarea dezbaterilor pe Legea pensiilor.

„Noi în acest an, ştiţi foarte bine, avem prinse sumele necesare astfel încât ceea ce am promis de la l septembrie să se şi întâmple. Probabil că în septembrie, când începe sesiunea parlamentară, se discută pe lege şi va fi adoptată de Parlament', a spus Eugen Teodorovici.

De asemenea, el a menţionat că a fost luat în calcul şi impactul bugetar pe care legea îl va avea. 'Am auzit ieri un fost premier spunând că nu sunt banii prevăzuţi pentru anul 2020. Păi cum să-i prevăd? Avem buget anual. Anul acesta sunt prinse sumele, iar calculele făcute atunci când am făcut legea fiscal-bugetară până în 2021, acolo s-a luat în calcul acel impact bugetar pe care Legea pensiilor care e în Parlament îl prevede. Deci sunt luate în calcul sumele', a adăugat Teodorovici.

Senatul a respins miercuri, în plen, proiectul privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR. Au fost înregistrate 67 de voturi 'pentru' şi 22 abţineri, nefiind întrunit numărul minim necesar de voturi (68) pentru adoptarea unui act normativ cu caracter organic.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel