Teodorovici: Devin monştri peste noapte şi pretind a fi ceea ce nu sunt

Rodica Mitu / 05 iun 2018 / 14:09 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

România încă trăieşte astăzi din acele proiecte fazate, din 2013 - 2014, proiectele mari de infrastructură, iar deficitul de cont curent este un efect al poziţiei ţării, însă trendul poate fi inversat, potrivit ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici.

'Din păcate astăzi, România într-adevăr trăieşte încă din acele proiecte fazate şi nu e un secret, adică din 2013 - 2014, proiectele mari de infrastructură. Nu este o chestiune de laudă, dar să lăsăm cifrele aşa cum sunt pentru că din păcate dacă nu le explicăm foarte clar se nasc acei mici oameni, la figurat, că e şi la propriu, acum asta e o întâmplare, care devin monştri peste noapte şi pretind a fi ceea ce nu sunt. Şi aveam eu o vorbă şi o spuneam că din cauza celor care vor să fie şi nu sunt, cei ce sunt nu pot să fie', a afirmat, marţi, Eugen Teodorovici, la o conferinţă de specialitate.

În ceea ce priveşte deficitul de cont curent, acesta a spus că este un efect al poziţiei avute de România până acum, dar că există soluţii de a inversa trendul. 'Spuneam de această poziţie a noastră ca şi ţară şi plecăm de la vize. Am şi eu fixurile mele şi am tot spus pe unde am apucat. E un nou prilej să o spun încă o dată. Eu nu pun problema de vize că domnule lasă-mă să vin şi eu în America sau în altă ţară. Domnule lasă-mă să trăiesc şi eu o concurenţă loială pentru că aceasta este o piedică în calea concurenţei loiale', a declarat Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28