Teodor Meleșcanu, prima reacție după comunicatul Departamentului de Stat

Teodor Meleșcanu a anunțat, marți, după ieșirea din biroul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că Parlamentul urmează să transmită o comunicare publică, referitor la mesajul Departamentului de Stat al SUA.

"Nu avem încă declarația. Am avut o discuție. (...) O să fie o comunicare publică din partea Parlamentului", a precizat Meleșcanu, întrebat dacă urmează să fie transmisă o scrisoare către Departamentul de Stat al SUA.

"Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislație ce ar putea submina lupta împotriva corupției și slăbi independența sistemului judiciar în România", se arată într-o declarație de presă intitulată "România — propuneri ce afectează independența sistemului judiciar" și care aparține purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert.

Această legislație, "propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituții judiciare puternice protejate de interferența politică", a notat purtătorul de cuvânt în declarația publicată luni pe site-ul Departamentului de Stat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel