EXCLUSIV  Tăriceanu, semnal PUTERNIC înainte de referendumul inițiat de Iohannis

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, miercuri, în cadrul unui interviu acordat DCNEWS, a vorbit despre referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis. Cu această ocazie, a transmis un mesaj clar.

„Președintele, după părerea mea, face o gravă eroare, pentru că adâncește această fisură în societate. Este o problemă care transcende Constituția, este o problemă de natură politică și, până la urmă, și de morală la nivelul societății", a spus liderul ALDE.

„Rolul președintelui într-o republică cum e a noastră este mai degrabă dedicat formulei de mediator în societate, în zona politică, între partide, între instituții și societate. Din păcate, ceea ce vedem în România este un președinte care a devenit liderul opoziției, care organizează un referendum pentru a-și măsura popularitatea, un referendum care este extrem de costisitor", a mai spus Tăriceanu, adăugând ulterior: „Și Comisia Europeană și Comisia de la Veneția au făcut recomandări ca alegerile pentru Parlamentul European să nu fie bruiate de o altă manifestare. Este interesant că cele două, care sunt atât de atente în a-și exprima preocupările legate de diferite decizii care au fost luate, ați auzit cumva să spună un cuvânt în legătură cu această decizie a președintelui?! Nu".

Tăriceanu, mesaj pentru alegători

„Pentru cineva care e interesant de temele președintelui va fi o alegere foarte complicată să dea niște răspunsuri care să se potrivescă cu aspirațiile proprii și să dea și poziția clară a celui ce votează la referendum. Mi se pare, înainte de orice, că a fost un truc ieftin pentru a-i da posibilitatea președintelui să intre în campania pentru alegerile pentru PE și să fure startul la campania pentru prezidențiale. De aceea, mesajul meu către alegătorii și simpatizanții noștri este să boicoteze acest referendum", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu, interviu la DCNEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel