Tăriceanu, despre practica denunțului: A sosit timpul

Vlad Manolache / 27 aug 2018 / 16:56 Salveaza PDF Comentarii
Calin Popescu Tariceanu
Descriere foto: Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a făcut declarații despre ce s-ar putea întâmpla dacă "vom abandona practica reciprocă a denunţului".

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, ediția 2018, că există o singură cale prin care națiunea noastră ar putea fi "profund europeană".

"Nu înseamnă că vom deveni toţi naţionalişti şi tradiţionalişti"

"Cred că în politica noastră externă ar trebui să ne ordonăm în toate acţiunile după principiul suveranităţii naţionale, ceea ce nu înseamnă că vom deveni toţi naţionalişti şi tradiţionalişti, patrioţi în sens populist şi declamator, dimpotrivă. Ca liberal, am convingerea că naţiunea noastră ar putea fi profund europeană şi ca atare eminamente civică, dacă vom abandona practica reciprocă a denunţului, a denunţului la Parchet, la Bruxelles şi la Washington, dacă vom renunţa la violenţa în atitudine şi de limbaj, la incriminarea adversarului, la arătatul cu degetul către celălalt.

A sosit timpul să ne purtăm ca o naţiune de cetăţeni liberi şi egali, legaţi unii de ceilalţi, nu de mitologii şi de ideologii, ci de credinţa comună în democraţia liberală, în constituţionalism, în reprezentarea politică în libera iniţiativă şi în domnia legii", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25