Tăriceanu, despre Jacques Chirac. A amintit de un discurs din 1997

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Călin Popescu-Tăriceanu a transmis, joi, condoleanțe poporului francez, după moartea fostului președinte al Franței Jacques Chirac.

„Am aflat azi că acest om politic excepțional, pe care am avut onoarea să-l cunosc personal și cu care m-am întâlnit în mai multe rânduri, ca vicepremier, în 1997, ori ca premier, în 2006, nu mai este printre noi. Am pierdut un mare om de stat și un lider european vizionar. Sunt extrem de mâhnit și transmit condoleanțele mele cele mai sincere poporului francez!", a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Liderul ALDE a amintit de un discurs al fostului președinte francez, rostire la Summitul NATO de la Madrid, în iulie 1997.

„-România, asupra căreia mulţi îşi pun semne de întrebare, a făcut o alegere clară în favoarea democraţiei şi economiei de piaţă. Poporul român aspiră, într-o imensă majoritate - cea mai mare dintre statele candidate - să adere la Alianţa noastră. Aderarea României ar aduce o contribuţie majoră la stabilitatea Europei Centrale şi de Est. S-ar evita, astfel, crearea unui clivaj între Nord şi Sud în momentul în care Charta Rusia-NATO şterge linia de fractură dintre Estul şi Vestul continentului european. Iată de ce decizia pe care o luăm este miza majoră a acestui summit. Să nu ne luăm riscul de a rupe coeziunea aliaţilor sau de a submina credibilitatea Alianţei, excluzând astăzi două ţări care răspund criteriilor pe care noi înşine le-am fixat-", este un fragment din discursul lui Jacques Chirac, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Cuvintele de mai sus, rostite la Summitul NATO de la Madrid, în iulie 1997, au surprins toată Europa prin vehemența lor în favoarea admiterii țării noastre, alături de Slovenia, în alianță. Ele au fost rostite de un mare prieten și susținător al României, fostul președinte francez Jacques Chirac", subliniază Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel