Tăriceanu, atac dur la Antonescu

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a taxat dur pe președintele PNL, Crin Antonescu, după rezultatele la europarlamentare 2014 și declarația de presă făcută luni dimineață. 

Despre rezultatele PNL la europarlamentare, Tăriceanu spune că "este recunoașterea implicită a unui eșec. Cred că astăzi PNL trebuie să facă o analiză lucidă și să încerce să asculte glasul electoratului. E o taxare severă pe care electoratul a luat-o în urma unor decizii greșite luate de PNL. Sancțiunea cea mai usturătoare a venit din partea cetățenilor". 

Întrebat dacă cere convocarea urgentă a unui congres, președintele Senatului a spus: "Pripa strică în momente de genul aceste. Va fi nevoie de un congres, dar nu de unul rapid. Trebuie să se treacă la o modalitatea democratică de conducere a PNL. Trebuie o consultare care să meargă până la baza partidului. Fără o consultare largă riscăm să facem un congres degeaba. (...) Consultarea a lipsit până acum. Deciziile au fost luate de cuplul celor doi liberi aflați în vârful partidului". 

VEZI și: Klaus Iohannis a demisionat din funcțiile din PNL

"Nu cred că este o formulă, nu m-am gândit la acest lucru. Cei care sunt membri în Biroul Politic al PNL vor trebui să ia o decizie", a spus Tăriceanu, întrebat fiind dacă va asigura interimatul la vârful PNL. 

"Cred că astăzi conducerea PNL trebuie să analizeze rezultatele și să-și asume răspunderile. O să privesc din afară aceste dezbateri, sunt curios ce turnură va lua, pentru că mesajele nu sunt îmbucurătoare. Mesajele lui Crin Antonescu mi se par mai degrabă lovite de autism. Nu trebuie făcută din nou greșeala ca decizia să fie impusă de la centru, de la un singur om, de la conducerea partidului", a mai spus el. 

Despre trecerea la PPE, spune că "este o nouă greșeală". "În ALDE reprezentam ceva. A trece la PPE, înseamnă să fii pe rândul 14", a precizat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel