Klaus Iohannis a demisionat din funcțiile din PNL

Klaus Iohannis a declarat că a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al PNL, după declarația de presă a președintelui liberal Crin Antonescu. 

Prim-vicele PNL a declarat că-și dă demisia din vârful PNL în semn de solidaritate cu Crin Antonescu. Klaus Iohannis a mai explicat că demisionează din cauza rezultatelor slabe obține de PNL la europarlamentare, dar și din cauza rezultatelor slabe obținute de PNL în Sibiu. 

"Având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul de ieri (duminică – n.r.) şi mă refer aici mai mult la rezultatele obţinute în municipiul Sibiu decât la nivel de ţară, care şi ele sunt proaste, în acest context vă informez că am demisionat în această dimineaţă (luni – n.r.) din calitatea de prim-vicepreşedinte al PNL şi din calitatea de membru în Biroul Politic. Am informat preşedintele partidului despre acest pas", a precizat Iohannis într-o scurtă declaraţie de presă făcută la Sibiu.

PNL a obținut, în urma numărătorii parțiale a BEC, 14,86% în urma votului pentru alegerile europarlamentare. În ceea ce privește rezultatele PNL în Sibiu, unde Klaus Iohannis este primar, liberalii au obținut 18286 voturi: 17,91%, fiind al doilea cel mai votat după PSD, care o obținut puțin peste 41%. 

În urma demisiei din toate funcțiile, Iohannis rămâne simplu membru de partid.

VEZI și: Crin Antonescu, declarație controversată: Îmi asum eșecul. Nu supun demisia mea la vot. Voi face anunțul în fața colegilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel