Summit Coreea. Kim Jong-Un, declarație istorică: NU există motiv de luptă

kim jong un
kim jong un

Cele două Corei vor încerca în acest an să pună permanent capăt războiului, conform comunicatului comun publicat vineri la finalul unui summit istoric, la 65 de ani după conflictul care s-a încheiat cu un armistiţiu, şi nu cu un tratat de pace, relatează AFP.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor încerca să se întâlnească cu SUA şi posibil şi cu China - ambele semnatare ale armistiţiului - "pentru a declara sfârşitul războiului şi pentru a stabili un regim de pace permanent şi solid", se arată în textul declaraţiei comune.

Cele două Corei au anunţat de asemenea că liderul de la Seul, Moon Jae In, va efectua în acest an o vizită la Phenian.

Moon se va deplasa în capitala nord-coreeană în toamnă, se menţionează în declaraţia comună făcută publică după întâlnirea dintre Moon Jae In şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în satul Panmunjom, locul unde a fost semnat armistiţiul de după Războiul din Coreea (1950-1953).

"Nu există niciun motiv să ne luptăm între noi - suntem o singură naţiune", a spus Kim Jong Un în timpul summitului.

”Victorie fără durere”

El a mai promis că va face astfel încât acordul încheiat cu preşedintele sud-coreean să fie pus în aplicare.

Cele două Corei se vor concentra împreună pentru a garanta "că nu se va mai repeta trecutul nefericit" care nu a mai permis aplicarea acordurilor intercoreene precedente, a declarat el.

"S-ar putea ca pe parcurs să mai apară unele regrese, dificultăţi şi frustrări. Însă nu se poate ajunge la victorie fără durere", a mai spus liderul nord-coreean.

În plus, cele două state au anunţat că vor organiza în august o nouă reuniune a unor familii separate în urma războiului de acum 65 de ani.

"Coreea de Sud şi Coreea de Nord au decis să continue programul de reuniune a familiilor separate, cu ocazia Zilei eliberării naţionale din acest an, la 15 august", se arată în comunicatul comun, unde se face referire la ziua care marchează capitularea Japoniei la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel