Criză de gumă de mestecat și Cola, după embargoul din Sudan

suc
suc

Recentele evoluții politice din Sudan cauzează neliniște printre directorii de companii producătoare de gumă de mestecat și sucuri acidulate, printre care Coca-Cola și Pepsi.

În 1997, Sudanul a fost acuzat de sponsorizare a terorismului și persecutare a minorităților religioase. Ca măsură, Congresul american a adoptat un pachet de sancțiuni dure, care au limitat sever comerțul Sudanului.

Înainte de adoptarea sancțiunilor, reprezentanți ai brandurilor de gumă de mestecat și sucuri acidulate au încercat să pună sub excepție exportul de gumă arabică, potrivit guardian.co.uk. Guma arabică este seva întărită a unor specii de salcâm, iar uscată și măcinată este folosită ca emulgator.

Rebeliunea din Kordofan îi neliniștește pe cei care importă guma arabică

Deși cifrele sunt greu de estimat, exporturile de gumă arabică ale Sudanului reprezintă circa 40 - 70% din cele mondiale, iar majoritatea provin din nordul provinciei Kordofan. Există și alte locuri unde se produce gumă arabică, însă calitatea nu este aceeași.

Recent, rebelii din mișcarea pentru Justiție și Egalitate au luat cu asalt și au capturat orașul Umm Ruwaba, din nordul Kordofanului, la doar 100 de kilometri de un important centru pentru cultivarea gumei arabice. Trupele sudaneze au organizat o ofensivă împotriva rebelilor, forțându-i să părăsească zona, dar rebeliunea s-a extins la nordul Kordofanului, fapt ce îi sperie pe directorii unor corporații importatoare de gumă arabică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel