Strategii de detecţie pentru noua vulnerabilitate Microsoft RDP

Cercetătorii Kaspersky Lab creează strategii de detectare a noii vulnerabilităţi Microsoft RDP, pentru a ajuta toate companiile de securitate să se pregătească şi să poată asigura protecţia, se arată într-un comunicat al Kaspersky remis marţi AGERPRES.

Pe 17 mai, Microsoft a lansat un patch pentru vulnerabilitatea în stil 'vierme' a protocolului de acces la distanţă, Remote Desktop Protocol, care credeau că ar putea fi folosită rapid de către atacatori. Cercetătorii Kaspersky Lab au analizat vulnerabilitatea şi au reuşit să creeze o strategie de detecţie. Ei pun această strategie la dispoziţia colegilor din industria de securitate, astfel încât şi alţii să-şi poată crea propriile strategii de detecţie.

'Am analizat vulnerabilitatea şi putem confirma că atacatorii ar putea profita de ea. Prin urmare, am dezvoltat strategii de detectare a tentativelor de exploatare a vulnerabilităţii şi acum vrem să le împărtăşim cu alţi jucători din industrie, astfel încât împreună să putem construi un scut în jurul clienţilor noştri, înainte ca atacatorii să-şi dea seama ce să facă şi să dezlănţuie un alt malware de tip vierme în toată lumea', a declarat Boris Larin, security researcher la Kaspersky Lab. Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice, prezentă pe piaţă de peste 21 de ani. Compania protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum şi 270.000 de companii client. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel