Spaţiul Schengen. Premierul ceh, susținere pentru România

Sebastian Florea / 01 aug 2018 / 18:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Spaţiul Schengen ar trebui să includă Bulgaria, Croaţia şi România cât mai curând posibil, a declarat premierul ceh Andrej Babis.

Spaţiul Schengen. Premierul ceh a estimat că problemele din spaţiul european de liberă circulaţie sunt mult mai urgente decât cele din zona euro, transmite miercuri Reuters. ''Toată lumea vorbeşte despre zona euro, ceea ce este cu adevărat amuzant. Ar trebui să discutăm despre Schengen'', a spus Babis într-un interviu acordat marţi agenţiei de ştiri britanice.

În opinia sa, această chestiune priveşte şi Comisia Europeană, braţul executiv al Uniunii Europene, şeful executivului ceh adăugând că este ciudat că atât de mulţi oameni vorbesc mai degrabă despre reforma zonei euro decât despre zona Schengen care acoperă majoritatea blocului comunitar. Andrej Babis, care susţine principiul liberei circulaţii, dar doreşte frontiere mai solide în jurul Europei, a afirmat că spaţiul Schengen trebuie să fie extins la toate ţările UE de pe continent, prin includerea Bulgariei, a Croaţiei şi a României.

Problemele migrației

Pe de altă parte, prim-ministrul ceh a apreciat că problemele implicate de migraţie vor reprezenta principalul motiv de îngrijorare pentru alegători la alegerile europene din mai 2019.

''În opinia mea, va exista o schimbare substanţială după alegerile europene. Va exista o majoritate tăcută care va vota într-o manieră anti-migraţie'', a spus Babis, subliniind că trebuie acordată o atenţie sporită unor ţări, precum Spania, care devin destinaţii pentru migranţi.

Vezi și: Victor Negrescu, declarații de utlimă oră despre Sistemul de Informații Schengen
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24