Singurul interviu cu Emil Bobu, ”am fost un dobitoc”

Emil Bobu a murit în urma unui atac cerebral. Cunoscut drept sluga perfectă a cuplului Ceaușescu, a fost cel mai fidel partener de șeptic al lui Nicolae Ceaușescu, pe care îl lăsa mereu să câștige. Devotamentul său se observa și din felul în care i se adresa labradorului Elenei Ceaușescu: "Fiţi cuminte, vă rog, tovarăşe Corbu". 

Realitatea.net scrie despre interviul acordat de Emil Bobu, în decembrie 1922, când a vorbit așa cum o făcuse toată viața: în cuvinte goale. 

Singurul moment în care Emil Bobu a vorbit, în termeni clari, despre un subiect anume a fost când a declarat că "Vreau să vă marturisesc că nu înţeleg nici până acum condiţiile concrete ale inculpării noastre. Este foarte greu de înţeles pentru că nu este nevoie să fii jurist, deşi eu am avut satisfacţia să absolv o facultate de drept, dar trebuie să vă spun că unele dintre hotărârile acestea m-au dezorientat, m-au derutat pentru că eu ştiu, totuşi că sunt aici nişte principii foarte clare şi foarte precise în legătură cu vinovăţia, inculparea şi condamnarea cuiva". 

A fost eliberat condiţionat în 18 iunie 1993 şi s-a retras undeva la ţară. 

VEZI și: EMIL BOBU, unul dintre apropiații cuplului Ceaușescu, a murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel