Scenariul Vioricăi Dăncilă despre Kovesi: Ce vom face dacă se va întâmpla așa ceva?

Foto AGERPRES / EPA
Foto AGERPRES / EPA

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, miercuri seară, despre Laura Codruța Kovesi.

Viorica Dăncilă a afirmat că, în cazul în care Laura Codruța Kovesi va fi numită procuror-șef european și se vor adeveri acuzațiile care îi sunt aduse în țară, atunci România „va plăti factura".

„Asupra ei planează mai multe suspiciuni. Eu nu spun nici că este vinovată, nici că nu este. Nu-mi permit acest lucru", a spus Viorica Dăncilă despre Laura Codruța Kovesi, miercuri seară, la Digi 24. Ulterior, a adăugat: „Nu o cunosc pe doamna Laura Codruța Kovesi. Mai mult, întotdeauna am dat dovadă de solidaritate cu femeile și le-am susținut. Dar planează anumite lucruri asupra ei. A plecat de la DNA nu pentru că a vrut dumneai, ci pentru că a existat un raport care a impus eliberarea din funcție. Eu cred că era bine și pentru doamna Kovesi să-și rezolve aceste probleme existente în țară".

Dăncilă: Cine va plăti factura?

„La doamna Kovesi, vorbim de procuror european, deci în domeniul justiției. Vă întreb un lucru și nu doresc să se întâmple așa. Este numită doamna Kovesi și, dacă una din acuzațiile la adresa dumneai, se va adeveri, ce vom face noi, ca țară? Mă gândesc la imaginea noastră ca țară, din punctul acesta de vedere. Nu din răutate, nu din punct de vedere politic. Nu sunt un om care să acționeze pornind de la aceste considerente. Pentru mine, este importantă imaginea de țară. Este important ca noi, ca țară, să ne recâștigăm credibilitatea. (...) Mi-aș dori ca doamna Kovesi să nu aibă nicio problemă. Dar, dacă va fi o problemă, toți se vor retrage. Nu vor vorbi de doamna Laura Codruța Kovesi. Vor vorbi despre România: România are o problemă cu procurorul european. Și, atunci, cine va plăti factura? O să plătească țara", a spus Viorica Dăncilă.

„De aceea am spus că ar fi bine să lămurească toate aceste acuzații”, a continuat Dăncilă. „Încă o dată, eu nu afirm că doamna Laura Codruța Kovesi este vinovată sau nu, dar a fost un raport și a fost schimbată din funcție pentru anumite aspecte legate de activitatea dumneai. Pornind de la acest lucru, am spus că eu, personal, nu o susțin. Susținerea mea contează mai mult sau puțin. Dacă va fi susținută în instituțiile europene, atunci va fi numită procuror european", a precizat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel