Scandalul cărnii de cal își găsește vinovații. Trei persoane, arestate

dafydd raw rees
dafydd raw rees

Scandalul cărnii de cal, în care a fost implicată și România, fără a avea o legătură cu produsele care au ajuns în Marea Britanie,  își găsește vinovații. Joi seară au fost arestate deja trei persoane. Scandalul nu a făcut decât să alimenteze revolta britanicilor față de românii pentru care barierele vor cădea de la 1 februarie 2014. Ziarele britanice și-au trimis reporterii în România. Au publicat articole defăimătoare și, în context, au făcut cunoscut cazul cailor de la Letea. 

Ponta: Scandalul cărnii de cal, o lecție. Să fim mai bătăioși

Dafydd Raw-Rees, în vârstă de 64 de ani, proprietarul fabricii de procesare Farmbox Meats, a fost arestat, joi seară, după controale efectuate de Agenţia pentru siguranţa alimentelor, scrie publicaţia Daily Mail. De asemenea, a fost arestat un bărbat în vârstă 42 de ani de la o fabrică de procesare a cărnii din Aberystwyth şi un bărbat de 63 de ani de la abatorul Peter Boddy Licensed din Todmorden, West Yorkshire.

Arestările intervin în contextul percheziţiilor, care au avut loc după depistarea cărnii de cal în locul cărnii de vită în lasagna şi burgeri. Publicația britanică mai scrie că firma franceză Spanghero este acuzată de fraudă în condițiile în care era "foarte conștiență" că ambala carnea de cal sub denumirea de carne de vită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel