Românii, spaima britanicilor. Centrele de reflecție aproximează migrația în 2014

migration
migration

Centrele de reflecție britanice desfășoară cercetări ale tranzitului persoanelor peste hotare, în încercarea de a aproxima câți români și bulgari vor veni în Marea Britanie după anularea Migration Watch aproximează că peste 50.000 de români și bulgarii vor migra în primii cinci ani după anularea restricțiilor, începând cu 2014. Think tank-ul britanic avertizează că liberalizarea pieței va avea "consecințe semnificative" asupra locuințelor și locurilor de muncă, susținând declarațiile ministrul pentru Comunități și Administrație Locală, Eric Pickles.

Pe de altă parte, miniștrii britanici susțin că calcul în acest sens este dificil. Premierul David Cameron declarase anterior că detaliile unor asemenea estimări nu sunt, până la momentul respectiv, disponibile. Totodată, oficialii au anunțat că lucrează la măsuri destinate reducerii imigrației, subiect cu care Migration Watch este în acord.

Centrul de reflecție adaugă faptul că estimările sale ar putea fi considerabil mai mici, menționând posibilitatea unei migrări a rromilor sau mutarea a circa un milion de rezidenți români din Spania și Italia spre și în Marea Britanie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel