Roger Federer va lipsi de la Australian Open: Următoarele câteva luni vor fi cruciale

Roger Federer va lipsi de la Australian Open.

Roger Federer va lipsi de la Australian Open din ianuarie și este puțin probabil să revină în competiție până la jumătatea anului 2022, acesta se recuperează după mai multe operații la genunchi, a declarat fostul număr unu mondial pentru presa elvețiană, fiind citat de Reuters.

Roger Federer, în vârstă de 40 de ani, a mai spus că ar fi "extrem de surprins" dacă va putea juca la Wimbledon, un Grand Slam pe care l-a câștigat de opt ori, un record, ultimul său titlu fiind obținut în 2017.

Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, elvețianul a spus că va putea să își reia alergarea în ianuarie și să revină la antrenamentele pe teren în martie sau aprilie.

"Trebuie să fiu foarte răbdător și să îi dau genunchiului meu timp să se vindece. Următoarele câteva luni vor fi cruciale", a declarat Federer, într-un interviu preluat de mai multe instituții media elvețiene.

Federer este la egalitate cu Rafa Nadal și Novak Djokovic în cursa pentru titlul de cel mai titrat campion de Grand Slam masculin de simplu din toate timpurile.

"Viața mea nu se va termina dacă nu voi mai juca o finală de Grand Slam

Antrenorul său, Ivan Ljubicic, declarase la începutul acestei săptămâni că este puțin probabil ca Federer să joace la Melbourne Park în ianuarie, deoarece nu va fi la 100%.

Federer a suferit două operații la genunchi în 2020, care l-au ținut departe de circuit mai mult de un an și a revenit în martie, dar a jucat doar 13 meciuri în acest an.

El s-a retras de la Roland Garros în iunie, după ce a câștigat meciul din turul al treilea, pentru a se conserva pentru Wimbledon, dar a pierdut în optimile de finală la Grand Slamul pe iarbă, cu o lună înainte de a împlini 40 de ani.

O altă accidentare l-a forțat pe Federer să lipsească de la US Open, deoarece a intrat din nou pe mâna chirurgilor, declarând că medicii i-au operat cartilajul genunchiului.

"În această vară s-a decis suturarea leziunii la menisc, ceea ce implică o perioadă de indisponibilitate", a spus el. "Medicii au profitat de ocazie pentru a-mi trata și cartilajul. Combinația dintre aceste două proceduri necesită răbdare și prudență."

Federer nu a mai câștigat un turneu de Grand Slam de când a cucerit titlul la Australian Open, în 2018, dar veteranul elvețian a declarat că încă mai speră la un "miracol", notează Mediafax.

"Viața mea nu se va termina dacă nu voi mai juca o finală de Grand Slam", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel