Roger Federer a ieşit din Top 10 ATP după 18 ani şi jumătate

Facebook Roger Federer
Facebook Roger Federer

Tenismenul elveţian Roger Federer nu mai este în Top 10 ATP, pentru prima dată în 18 ani şi jumătate. 

Elveţianul Roger Federer, care s-a aflat în această săptămână pe locul 9 mondial, va ieşi din Top 10, luni, când va fi publicat următorul clasament ATP.

El a fost depăşit deja în clasamentul live de norvegianul Casper Ruud şi de polonezul Hubert Hurkacz, care ocupă acum locurile 9, respectiv 10, după ce aceştia au acces în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells. Elveţianul a suferit trei operaţii la genunchi în ultimii doi ani şi a jucat doar 19 partide în circuitul masculin (14 victorii şi cinci înfrângeri), la numai şase turnee.

Fostul lider ATP a fost ultima dată în afara Top 10 în 16 ianuarie 2017 (locul 17), după un alt sezon puternic afectat de accidentări, şi de atunci au trecut 1.736 de zile. După ce a câştigat ediţia din acel an a Australian Open, Federer a urcat pe locul 10 ATP, scrie Adevărul.

Federer ar fi ieșit mai devreme din top 10 dacă nu ar fi fost introdusă regula clasamentului protejat, determinată de pandemie. Dar, odată cu pierderea protecției de care s-a bucurat, prin prisma regulamentului, Federer va începe să piardă puncte importante în clasament, în următoarele două săptămâni. El va pierde cele 300 de puncte câștigate la Indian Wells, în 2019, precum și 180 de puncte de la Mastersul de la Shanghai, care nu va mai avea loc în acest an.

În acest context, punctele pierdute vor fi mai mult decât suficiente pentru a-l trimite pe elvețian în afara top 10. Va fi interesant de văzut cât de mult va mai coborî acesta în clasament, în perioada în care se recuperează după operația la genunchi.

După ultima ediţie de Wimbledon, Federer a spus că nu ştie dacă va mai reveni 

De opt ori campion la Londra, Roger Federer, care a împlinit 40 de ani, a spus anul acesta că nu ştie dacă va mai reveni la Wimbledon. 

„Desigur, aș vrea să joc din nou aici, dar la vârsta mea nu știi niciodată ce te așteaptă după colț", a spus elvețianul după meci, citat de BBC Sports.

„Am nevoie de o pauză de câteva zile, apoi voi vedea ce trebuie să fac pentru a intra într-o formă mai bună și a fi mai competitiv”, a mai zis acesta. 

Întrebat dacă va fi ultima oară când a jucat pe Center Court, a răspuns: „Nu știu, chiar nu știu. Trebuie să mă regrupez. Scopul meu pentru ultimul an a fost să joc din nou la Wimbledon!”

„Am reușit anul acesta, ceea ce m-a bucurat cu adevărat. Tot ce va veni după Wimbledon… ne vom așeza și vom discuta despre asta”, a spus sportivul.

„Sunt, de fapt, fericit că am ajuns atât de departe, chiar dacă sunt dezamăgit că am pierdut”, a mai spus fostul număr 1 mondial, notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel