EXCLUSIV  Riscuri pentru turiști în Mamaia după lărgirea plajei. Vergil Chițac dă asigurări că există soluții: Și eu am nostalgii

Extinderea plajelor din stațiunea Mamaia a cauzat apariția unui prag abrupt la intrarea în mare, iar turiștii care aleg această stațiune se expun unor riscuri mai mari. Totodată, distanța enormă dintre unitățile de cazare și mare constituie o nemulțumire pentru oameni. Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre cum se vor rezolva aceste probleme.

Lărgirea plajei din Mamaia poate să îi expună pe turiști la un risc major atunci când apa se retrage în mare. Salvamarii trag un semnal de alarmă după ce plaja din Mamaia a fost extinsă:

„Mereu repet acest lucru: Când venim la îmbăiere, trebuie să avem în vedere faptul că apa este un mediu periculos, indiferent cât de adâncă este! Trebuie să ne luăm câteva măsuri de precauție. Faptul că s-a lărgit plaja înseamnă că s-a micșorat zona de îmbăiere pentru turiști. Dacă pe noua zonă nisipată aveam înainte 150-200 de metri, depinde de configurația plajei sau fundul mării, acum e redusă undeva pe la 50 de metri, cel puțin în prima parte.“, a spus Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia, în exclusivitate pentru DC News.

Vergil Chițac, despre problema adâncimii

Prin urmare, pragul țărmului a devenit foarte abrupt, iar geamandurile se află foarte aproape de țărm. În acest sens, Vergil Chițac, primarul Constanței, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre modul în care se poate rezolva această problemă:

Legat de faptul că apa e foarte adâncă, panta fiind mai mare, vreau să vă spun că lucrul acesta se va rezolva în timp, pentru că marea lucrează, curenții lucrează, aduc sedimente. Ceea ce m-a interesat pe mine a fost faptul că noi, primăria, trebuie să asigurăm serviciile de salvamar. Or, din perspectiva asta, probabilitatea ca să apară evenimente nedorite este cu atât mai mare.

Am suplimentat numărul de salvamari, am dus mai aproape de mal chioșcurile acestora, pentru că nu puteau să rămână în aceeași poziție. De asemenea, i-am dotat cu motoscutere, le-am luat echipamente și am făcut licitații și ne-am pregătit din martie. De aceea am făcut și un comandament „Litoral 2021“ la Primăria Constanța și am adunat toate instituțiile care au un rol în buna pregătire a sezonului estival. Mă refer aici la ARPC, Poliția Națională, serviciile din primăria, DSP și tot aici am abordat și problema salvamarilor. Problema aceasta există, dar se va rezolva în timp“, spune primarul Constanței.

„Să stai la terasă și să vezi marea rămâne doar o nostalgie“

„Cât privește nemulțumirea oamenilor cu mărimea plajei, acesta a fost contractul. Și eu am nostalgia vremurilor când stăteam pe terasă și vedeam marea. Probabil acum, dacă stai la terasă, e destul de dificil să vezi marea. În unele locuri lățimile sunt de 250 de metri. Acesta e proiectul, dar, fără discuții, pe termen lung se va rezolva problema cu adâncimea“, a concluzionat primarul Vergil Chițac.

O provocare pentru familiile cu copii

Este foarte greu pentru familiile cu copii să meargă pe plajă 350 metri până la mare. În plus, pentru că au extins-o foarte mult în larg, imediat când cobori, la maximum cinci metri, ajungi în apă la doi metri adâncime. Din această cauză, geamandurile sunt aproape de țărm. 

În loc să mărească plaja în stațiuni unde aceasta nu mai există cum ar fi Eforie Nord, Eforie Sud sau o bună parte din Costinești, au făcut această mișcare la Mamaia care avea plajă.

Mărirea plajei este o lovitură pentru turismul românesc. Dacă până acum era problema prețurilor enorme din Mamaia aferente cazării, acum mai există și această nouă problemă care nu va face altceva decât să îndepărteze turiștii și să aleagă destinații precum Grecia sau Bulgaria.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Controversă cu lărgirea plajei din Mamaia. Chirieac: Au distrus staţiunea! Vicol: Se pot întâmpla nenorociri!

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy