Reuniune a miniștrilor de externe din G8. Vezi care sunt temele

Hillary Clinton
Hillary Clinton

Reprezentanții țărilor membre ale G8 urmează să se întâlnească în cursul zilei de astăzi la Washington. Discuțiile vor fi consacrate, în principal, crizei din Siria, dosarului nuclear iranian şi lansării rachetei nord-coreene, relatează AFP.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton se va întâlni, miercuri în capitala americană, cu omologii săi din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Rusia pentru a pune în discuție amânarea Damascului de a nu-și retrage forţele armate din localităţile insurgente, deși avea termen din partea Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite până cel mai târziu joi să pună capăt luptelor.

Anterior, autoritățile siriene au fost înștiințate printr-0 scrisoare din partea mediatorului Kofi Annan în care se subliniază că Damascul nu şi-a îndeplinit până în prezent angajamentele asumate, la peste un an de la declanşarea represiunii soldate cu cel puţin 10.000 de morţi

La întâlnirea de la Washington,se va urmări ce poziție va adopta ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, după ce Moscova a respins constant orice rezoluţie a ONU ce ar fi sporit presiunea asupra Siriei.

De asemenea, discuțiile vor viza și dosarul nuclear iranian, având în vedere că, sâmbătă, vor fi reluate contactele dintre Iran şi grupul 5+1 (SUA, Rusia, Franţa, China, Marea Britanie şi Germania).

Intenția Phenianului de a lansa o rachetă, denunţată de Washington şi aliaţii săi ca un tir deghizat la unei rachete balistice, va face, totodată, subiectul unor discuții la întâlnirea de la Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel