Regina Elisabeta a Marii Britanii, mesaj pentru Emma Răducanu, jucătoare cu origini româneşti, care a câştigat US Open

Regina Elisabeta a felicitat-o pe Emma Răducanu după victoria la US Open.

Regina Elisabeta a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu imediat după meciul victorios de la US Open, printr-o scrisoare publicată pe conturile de socializare ale monarhiei. 

„Te felicit pentru triumful de la US Open. E o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără şi e dovada muncii tale extraordinare şi a dedicării. N-am nicio îndoială că performanţa ta ieşită din comun, alături de cea a adversarei, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generaţie a jucătorilor de tenis. Îţi trimit cele mai calde urări, ţie şi mulţilor tăi fani. Elizabeth R.”, i-a transmis Regina sportivei cu origini românești.

O altă membră a Casei Regale, Kate Middleton, i-a scris Emmei Răducanu, care a câştigat US Open la vârsta de 18 ani fără să piardă vreun set: „Felicitări uriaşe Emma Raducanu pentru performanţele tale uimitoare şi victoria istorică de Grand Slam! Incredibil - suntem cu toţii atât de mândri de tine!”

Emma Răducanu, jucătoare cu origini româneşti, a câştigat US Open 2021

Emma Răducanu, al cărei tată este român, a învins-o în finală, sâmbătă noaptea, pe Leylah Fernandez cu scorul 6-4, 6-3 și scrie istorie, câștigând US Open 2021. Britanica a ajuns astfel la 10 victorii la rând cu 2-0 la seturi la US Open.

Britanica Emma Răducanu, 18 ani şi locul 150 WTA, şi canadianca Leylah Annie Fernandez, 19 ani şi 73 WTA, şi-au disputat, sâmbătă noaptea, finala feminină de la US Open pe Arthur Ashe Stadium din complexul de la Flushing Meadows (New York).

Răducanu, care a avut statut de favorită la casele de pariuri, s-a impus cu scorul 6-4, 6-3, după o oră şi 51 de minute de joc.

La scorul de 5-3 în setul 2 şi 30-40 pe propriul serviciu, Emma Răducanu s-a accidentat uşor. După o alunecare, s-a julit sub genunchi şi a sângerat, astfel că a primit îngrijiri medicale. Momentul a fost contestat de Fernandez, care l-a avut în lojă pe fostul mare baschetbalist canadian Steve Nash.

Răducanu. care devine prima jucătoare care câştigă un turneu de Mare Şlem venind din calificări, a câştigat 2.500.000 de dolari.

Răducanu este a doua jucătoare cu origini româneşti care câştigă la US Open. În 2019, titlul a fost cucerit de canadianca Bianca Andreescu, care are părinţi români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel