Referendum Venezuela. Milioane de oameni împotriva președintelui Maduro

Peste 7,6 milioane de venezueleni au votat duminică împotriva președintelui Nicolas Maduro și proiectului său de Adunare Constituantă, la referendumul simbolic organizat de opoziție, conform cifrelor definitive anunțate luni de aceasta, transmite AFP.

"După numărarea tuturor buletinelor de vot, putem afirma că peste 7,6 milioane de venezueleni au dat, în mod eroic, un mandat clar, masiv și de necombătut", a declarat vicepreședintele Parlamentului, Freddy Guevara, citind un comunicat al coaliției de opoziție, în care se anunță de asemenea o grevă generală de 24 de ore pentru joi.

Cifra precedentă privind participarea la vot era de 7,2 milioane de persoane.

Conform noilor date, 98,3% dintre votanți s-au exprimat la scrutinul de duminică împotriva proiectului președintelui Maduro privind Adunarea Constituantă, ai cărei participanți ar urma să fie aleși la 30 iulie. 

Responsabilul opoziției a calificat această participare drept "cel mai important act de nesupunere civilă organizat în istoria" continentul american. Potrivit acestuia, președintele Maduro trebuie acum să își retragă proiectul.

Președintele socialist consideră totuși votul de duminică drept o consultare internă a opoziției, fără valoare legală și fără caracter obligatoriu, deoarece a fost organizat în afara Consiliului Național Electoral (CNE), o instanță pe care opoziția o descrie ca fiind supusă puterii.

Pentru coaliția de opoziție, Masa Unității Democratice (MUD), amploarea participării la această consultare înseamnă că Maduro poate fi matematic revocat, deoarece el a fost ales pentru șase ani în 2013 cu 7,5 milioane de voturi, adică mai puține decât cele obținute de opoziție duminică, după moartea în același an a predecesorului și mentorului său, Hugo Chavez, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel