Război comercial. Consilierul lui Trump recunoaşte riscurile

Donald Trump
Donald Trump

Principalul consilier economic al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, a recunoscut, duminică, că disputa comercială dintre Statele Unite şi aliaţii lor ar putea avea consecinţe asupra economiei americane.

Dar el a descris criticile prim-ministrului canadian Justin Trudeau drept exagerate după ce acesta a considerat ca 'insultător şi inacceptabil' argumentul oficial al Washingtonului potrivit căruia noile tarife americane au drept scop apărarea securităţii naţionale a ţării.

'Cred că a reacţionat excesiv', a declarat Larry Kudlow duminică la canalul Fox. 'Nimeni nu neagă că este prietenul şi aliatul Statelor Unite. Dar trebuie să ne protejăm', a adăugat el. Kudlow a admis că este posibil ca diferitele tensiuni comerciale să apese asupra creşterii economice puternice americane. 'Nu neg' acest lucru. 'Trebuie urmărit'. Dar el a considerat că deciziile lui Trump au drept scop să reformeze un sistem de comerţ internaţional subminat de cei care trişează.

Liderii G7 se vor întâlni săptămâna viitoare în Quebec

'Nu e vina lui Trump. Este vina Chinei, a Europei, a lui Alena. Este vina celor care nu doresc schimburi comerciale, tarife vamale şi protecţii reciproce. Trump reacţionează la decenii de abuzuri', a spus el. Ministrul afacerilor externe al Canadei, Chrystia Freeland, a avertizat la canalul american CNN că politicile protecţioniste nu funcţionează: 'Aceasta este lecţia din anii 1920 şi 1930'.

'Chiar sper că oamenii vor avea timp sa înveţe din istorie şi nu ne vom mai întoarce la toate astea', a spus ea. Statele Unite persistă în confruntarea cu partenerii lor, inclusiv din G7, lovindu-le industria de oţel şi aluminiu. Izolarea SUA a fost izbitoare la reuniunea G7 a miniştrilor de finanţe, încheiată sâmbătă în Canada cu un protest unanim al principalilor aliaţi ai Washingtonului, care i-au cerut lui Donald Trump să revină asupra deciziei sale de a le impune tarife vamale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel