Ramzan Kadârov, reales preşedinte al Ceceniei

Ramzan Kadârov
Ramzan Kadârov

Ramzan Kadârov a fost ales, cu unanimitate de voturi, pentru a doua oară preşedinte al Ceceniei, republică autonomă din cadrul Federaţiei Ruse, informează Itar-Tass.

„Republica Cecenia este parte a Federaţiei Ruse, iar poporul cecen este apărătorul Federaţiei Ruse. Aşa a fost, este şi va fi“, a declarat Kadârov în faţa deputaţilor ceceni, care au votat în unanimitate candidatura sa, în cadrul unei sesiuni extraordinare a parlamentului.

„Nu trebuie să ne mai temem, ci trebuie să mergem înainte. Vom îndreptăţi încrederea conducerii ţării“, a mai spus Ramzan Kadârov.

Potrivit unui recent sondaj de opinie, desfăşurat chiar la cererea liderului cecen, majoritatea covârşitoare a locuitorilor Ceceniei /92 la sută/ sprijină activitatea pe care Ramzan Kadârov a desfăşurat-o în ultimii patru ani ca preşedinte al republicii. „Pentru mine este importantă opinia poporului şi eu am vrut să mă conving de corectitudinea cursului pe care îl desfăşor în vederea renaşterii republicii noastre“, a explicat Kadârov acest sondaj.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, guvernatorii au la dispoziţie două, maximum trei mandate pentru a demonstra cum pot lucra. În acelaşi timp, Medvedev este de părere că în Rusia trebuie menţinută practica numirii guvernatorilor de către preşedintele ţării, nu prin vot popular.

În data de 28 februarie, Medvedev înaintase pentru dezbateri în parlamentul cecen candidatura lui Ramzan Kadârov, în scopul alegerii acestuia pentru un al doilea mandat de preşedinte al republicii. Ramzan Kadârov conduce Republica Cecenă din 2007.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel