Rachetă Coreea de Nord. Ambasada SUA de la ONU vrea o "decizie puternică"

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a afirmat marți că 'ceva puternic' ar trebui să se decidă după lansarea unei rachete nord-coreene care a trecut pe deasupra Japoniei și s-a prăbușit în Pacific, fără a preciza despre ce fel de decizie ar putea fi vorba, informează AFP.

'Prea mult este prea mult', a afirmat diplomata, care are rang de ministru în Administrația SUA. Un tir al unei rachete care să treacă peste 130 de milioane de oameni în Japonia 'este inacceptabil', a adăugat ea.

O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU este așteptată să aibă loc marți, în jurul orei 21:00 GMT.

Nord-coreenii 'au încălcat fiecare rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU pe care am adoptat-o și eu cred că ceva puternic trebuie să fie decis', a subliniat Nikki Haley în fața presei.

Întrebată cu privire la posibilitatea adoptării de noi sancțiuni, ea s-a abținut să dea un răspuns, insistând asupra necesității de a 'continua colaborarea' cu Rusia și China (în problema Coreei de Nord). Cele două țări sunt cele mai apropiate susținătoare ale Phenianului.

La 5 august, după o lună de negocieri anevoioase, SUA au reușit să facă să fie adoptată cu unanimitate de voturi în Consiliul de Securitate o nouă serie de sancțiuni economice la adresa Phenianului. Dacă această rezoluție este respectată, ea ar urma să priveze Phenianul de venituri anuale aproximate la un miliard de dolari, obținute până în prezent în principal din exporturile de cărbune, minereu de fier și produse piscicole.

Sancțiunile internaționale au drept obiectiv să determine Phenianul să ia loc la masa de negocieri cu privire la programele sale balistic și nuclear, considerate de către marile puteri o amenințare pentru regiune și lume, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel