Propunerea Monicăi Macovei pentru sistemul de interceptări

Europarlamentarul Monica Macovei se pronunţă în favoarea unui sistem de interceptări, suportul tehnic de interceptare, de înregistrare ambientală, într-un singur loc, la Ministerul Public, pentru toată ţara.

"Eu sunt pentru a duce acest suport tehnic la parchete şi a-l face procurorii. Dar nu se face dând peste cap dosarele în curs. În plus, mutăm la procurori, dar trebuie să avem grijă ca informaţiile să nu iasă de acolo. Nu putem să dăm la fiecare unitate de parchet, pentru că informaţiile se vor scurge. Sunt încă în ţară grupuri în care lucrează, din păcate, mână în mână, magistraţi cu poliţişti şi cu mafioţi, interlopi. Şi atunci trebuie să ai grijă. De asta, poate e bine să fie la Ministerul Public pentru toată ţara, într-un singur loc", a scris Monica Macovei, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentara susține că singura problemă este că acest lucru nu se poate face "peste noapte" şi cu nişte dispoziţii care retroactivează şi care ridică semne de întrebare cu privire la soarta dosarelor în curs.

"De aceea spun că interpretarea diferită a unei decizii a Curţii Constituţionale, care nu este clară cu retroactivarea, creează un haos în justiţie. Sau creează interpretări diferite şi soluţiile vor fi diferite. Fiecare judecător va decide. Omul are dreptul la o justiţie previzibilă. La o justiţie, nu la loterie", arată Monica Macovei.

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel