Primii mineri chilieni blocaţi în subteran de două luni au fost scoşi la suprafaţă. Operaţiunea de salvare continuă - VIDEO

salvare chile
salvare chile

Echipele de salvare din Chile au început operaţiunea de scoatere la suprafaţă a celor 33 de mineri blocaţi în subteran de mai bine de două luni de zile.

Primul miner care a văzut lumina zilei după 68 de zile de coşmar în mina San Jose din Chile este Florencio Avalos, care a fost scos la suprafaţă teafăr, miercuri, în jurul orei 0.10 (6.10, ora României). Mario Sepulveda, în vârstă de 40 de ani, este al doilea dintre cei 33 de mineri captivi de două luni în subteran în Chile care a fost adus la suprafaţă, miercuri, de o capsulă special concepută pentru această operaţiune de salvare fără precedent, relatează CNN. Cel de-al treile miner salvat este Juan Illanes, în vârstă de 53 de ani. Următorul care urmează a fi salvat este bolivianulCarlos Mamani, de 23 de ani

Fiecare dintre minerii aduşi la suprafaţă şi-a îmbrăţişat familia, a schimbat câteva cuvinte cu cei dragi, apoi fiind preluat de către echipele de medici.

Minerii vor urca la suprafaţă, la bordul capsulei, în mai puţin de un sfert de oră, traversând puţul de evacuare, forat în 33 de zile. Însă, cu tot cu pregătiri, între scoaterea a doi mineri la suprafaţă va trece aproximativ o oră.

Salvarea tututor minerilor blocaţi la San Jose ar putea dura aproximativ 36 de ore.

Citeşte şi:

Salvatorii au ajuns la cei 33 de mineri blocaţi într-o mină din Chile, după 33 de zile de foraj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel