Premierul Moldovei: Sper ca din 2014 să putem circula fără vize în UE

iurie-leanca1
iurie-leanca1
În data de 29 noiembrie, la Vilnius, are loc un summit unde Republica Moldova ar urma să parafrazeze Acordul de Asociere cu UE din care face parte şi Acordul aprofundat de liber schimb.

Iurie Leancă a afirmat pentru digi24 că așteptările sale sunt parafarea acordului de asociere şi acordul pe intrarea zonei de liber schimb şi „să mai facem anumite lucruri din tema pe acasă în săptămânile şi lunile imediat următoare astfel încât Comisia Europeană să declare la Vilnius că Republica Moldova şi-a îndeplinit angajamentele din planul pe vize şi ulterior să recomande ţărilor membre să examineze posibilitatea ridicării regimului de vize pentru cetăţenii din Republica Moldova”.

„Eu pot să va zic că mă interesează acest proiect de integrare europeană din 1998 când am fost pentru prima dată numit la Chişinău ambasador cu misiuni speciale pentru integrarea europeană şi din '98 încoace mi s-a spus că fiecare an a fost dificil pentru Uniunea Europeană, că sunt obosiţi de extindere, că sunt preocupaţi de problemele interne. Nu e nimic nou. E important să nu fim noi obosiţi de aceste procese. Pentru noi nu există alternativă decât integrarea europeană. E unicul remediu şi pârghie să ne ajute să modernizăm Republica Moldova, să o transformăm într-un stat funcţional european şi vom continuă cu maximă tenacitatea realizarea acestui obiectiv”, a mai declarat Leancă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel