Președintele Ollanta Humala și soția lui au fost arestați

Fostul președinte peruan Ollanta Humala și soția sa Nadine Heredia au fost condamnați joi la 18 luni de arest preventiv pentru spălare de bani în cursul campaniei prezidențiale din 2011, pentru a fi primit trei milioane de dolari din partea gigantului brazilian în construcții Odebrecht, relatează AFP.

Cererea de arestare preventivă formulată de Parchet s-a bazat în special pe mărturia fostului patron al Odebrecht, Marcelo Odebrecht.

Ollanta Humala a negat în repetate rânduri că a primit vreo finanțare ilegală pentru campania sa electorală.

Declanșată în 2014, ancheta tentaculară "Lava Jato" a scos la lumină un sistem de corupție pe care grupurile braziliene din domeniul contrucțiilor, printre care Odebrecht, l-au montat pentru a aranja în folosul lor piețele de externalizare lucrative ale Petrobras, distribuind sume de bani unor responsabili politici din Brazilia și mai multe țări din America Latină.

În februarie, procurorii generali din 11 țări s-au angajat să înființeze echipe comune de lucru pentru a-și coordona anchetele asupra scandalului de corupție Odebrecht.

Magistrații s-au angajat "să promoveze formarea unor echipe de anchetă comune, bilaterale sau multilaterale, care să permită o anchetare coordonată în afacerea Odebrecht", potrivit unui comunicat semnat de Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Mexic, Panama, Portugalia, Peru, Republica Dominicană și Venezuela, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel