Ponta sfidează amenințarea lui Băsescu

Victor Ponta, Traian Băsescu
Victor Ponta, Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta susține că va semna fără ezitare hotărârea de Guvern prin care statul cedează 13% din acțiunile pe care le are la portul Constanța, după ce, în urmă cu aproape o săptămână, a apreciat că toți cei care vor semna o asemenea HG va răspunde în fața legii.

Întrebat, luni seară, la România Tv, dacă inteționează în continuare să semneze Hotărârea, Ponta a răspuns: "Bineînțeles, pentru că totul este disperarea dlui Băsescu că sistemul mafiot care există de pe când era el ministru la Transporturi și care sugrumă portul Constanța, în sfârșit, va fi demantelat.

Prim-ministrul crede că cedarea a 13% din acțiuni lovește într-un "interes direct" al lui Băsescu. 

Șeful Guvernului l-a acuzat pe Traian Băsescu că a primit sprijin financiar în campanie de la producătorii de energie regenerabilă, pe care acum încearcă să-i protejeze.

"În portul Constanța are un interes, dar nu cu Mazăre, că n-o să conducă Mazăre portul, nici nu-i dăm lui Mazăre portul. Terenurile și activele sunt publice, rămân ale statului. Când scoți pe bursă 15%, din acel moment ai nu doar un management privat dar ai niște reguli pe care orice societate listată la bursă trebuie să le respecte (...) El (Traian Băsescu - n.r) este direct conectat de cei care nu plătesc taxe, care nu permit investițiile. Ți-am cărat bani până acu, apără-ne, nu ne lăsa așa", a mai declarat Ponta.

Citește și: "Domnule Ponta, dacă semnați acest proiect, intraţi în puşcărie! Să nu spuneţi că nu v-am zis!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel