Ponta: 112 e la Președinție, ca să știe Băsescu ce vorbim noi la telefoane

Premierul Victor Ponta a spus marți că sistemul 112 se află în coordonarea Președinției, „ca să știe Traian Băsescu ce vorbim noi la telefoane”.

Primul-ministru susține că sistemul 112 ar trebui să se afle în coordonarea operativă a Departamentului pentru situații de urgență.

„Unde se va afla sistemul 112 va decide Parlamentul. Sunt șef al Guvernului și nu pot să comentez în niciun fel ce decide Parlamentul. În continuare cred, dincolo de disputele politice cu domnul Băsescu - dispute care vor exista cât va fi în funcție, că dânsul în afară de asta nu știe să facă altceva - cred că sistemul 112 trebuie să se afle în coordonarea operativă a Departamentului pentru situații de urgență, cel condus de domnul Arafat. Cum vom ajunge la această organizare în condițiile unui domn Băsescu care va contesta, va țipa, va minți, va spune că afectăm sistemul. Nu îl afectăm. 112 este peste tot în Europa la Ministerul de Interne sau la Ministerul Apărării, nu e nicăieri la Președinție, numai în România e la Președinție, ca să știe domnul Băsescu ce vorbim noi la telefoane", a declarat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Vot pentru modificarea organizării STS

Deputații au adoptat marți propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind organizarea și funcționarea Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Proiectul prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Senatul este cameră decizională în cazul acestei inițiative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel