Pilon pensii private, scandal. ASF intervine

Autoritatea de Supraveghere Financiară precizează că nu au fost şi nu sunt discuţii oficiale pe subiectul naţionalizării fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) şi consideră că poziţia recentă a societăţii NN Pensii, care a avut o intervenţie în spaţiul public pe această temă, este ''excesivă şi neavenită''. 

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat act de declaraţiile din ultima vreme care au făcut referire la o aşa-zisă naţionalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), pe care însă nu le împărtăşeşte, precizând că nu au fost şi nu sunt discuţii oficiale pe acest subiect. De aceea, poziţia recentă a societăţii NN Pensii, care a avut o intervenţie în spaţiul public pe această temă, este excesivă şi neavenită. Nu pot fi introduse subiecte în discuţia cu consumatorii pe baza unor zvonuri sau declaraţii politice", afirmă reprezentanții instituţiei.  

ASF subliniază că sistemul pensiilor private obligatorii este unul solid, aflat în creştere şi care are capacitatea de a genera beneficii pentru participanţii la sistem. 

"În acest context, ASF nu vede nicio justificare posibilă pentru o eventuală decizie care priveşte naţionalizarea Pilonului II de pensii", se mai spune în comunicat. 

De la ce a pornit totul

Compania NN Pensii a trimis un email clienţilor săi în care se preciza că "în ultimele săptămâni, au existat discuţii în spaţiul public, cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private". 

Potrivit informării, drepturile de participant la Pilonul II pot fi influenţate de decizii politice precum îngheţarea valorii procentului din venitul brut aferent contribuţiei la fondul de pensii, blocarea parţială sau integrală a virării acestei contribuţii sau naţionalizarea sumelor acumulate până acum în conturile viitorilor pensionari. 

"De aceea, este important să urmăreşti permanent ce se întâmplă cu pensia ta şi să te implici activ în demersurile de economisire suplimentară pentru un trai decent la bătrâneţe. Sperăm ca aceste detalii să contribuie la o mai bună informare despre pensia ta viitoare. În eventualitatea unor măsuri care ar afecta pensia administrată privat, vom face toate demersurile posibile pentru a apară dreptul tău la proprietate asupra acestor bani", se preciza în email, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel