Pervez Musharraf nu se va supune mandatului de arestare

Pervez Musharraf
Pervez Musharraf

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf va rămâne în Londra, unde s-a autoexilat, şi nu se va supune mandatului de arestare emis pe numele său de justiţia de la Islamabad în cadrul anchetei privind asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, a anunţat, sâmbătă, Fawad Chaudhry, purtătorul de cuvânt al Ligii Musulmane din întregul Pakistan, partidul lui Musharraf.

Pervez Musharraf„Nu, nu se va întoarce (în Pakistan) pentru a fi audiat de justiţie“, a preciza Fawad Chaudhry, transmite Mediafax. Dacă va decide să se întoarcă în Pakistan, „va fi o revenire politică“, a explicat purtătorul de cuvânt, în condiţiile în care fostul şef de stat a lansat oficial, în octombrie, la Londra, noul său partid, în vederea alegerilor legislative din 2013 din ţara sa.

„Acest caz este total ridicol. Cum poate fi anchetat preşedintele unei ţări pentru că nu a reuşit să asigure securitatea cuiva“, a adăugat Fawad Chaudhry. Purtătorul de cuvânt i-a acuzat pe judecătorii pakistanezi că s-au „transformat literalmente în partid politic“. „Justiţia pakistaneză încearcă acum să politizeze acest caz şi să îl acuze pe Musharraf pentru că l-a exclus pe preşedintele Curţii Supreme“ în 2007, a argumentat el.

Un tribunal pakistanez a emis sâmbătă un mandat de arestare împotriva lui Pervez Musharraf, în cadrul anchetei privind asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, ucisă la 27 decembrie 2007, la Rawalpindi, într-un atentat sinucigaş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel