Expulzare pentru nerespectarea Ramadanului

Ramadan
Ramadan

Autorităţile saudite au ameninţat marţi cu expulzarea nemuslmanilor care beau, mănâncă sau fumează în public pe perioada Ramadanului, luna sfântă de post musulmană ce începe miercuri, transmite AFP.

Rezidenţii nemusulmani din ţară trebuie să respecte sentimentele musulmanilor, abţinându-se de la a mânca, a bea şi a fuma în locurile publice, pe stradă sau la locul de muncă în timpul postului de Ramadan, anunță autoritățile saudite.

Contravenienţii vor face obiectul unor măsuri radicale, inclusiv ruperea contractului de muncă şi expulzarea din regat, a adăugat ministerul, precizând că şi companiile, societăţile şi persoanele individuale sunt obligate să îşi informeze angajaţii de această situaţie.

În Arabia Saudită sunt aproximativ 8 milioane de străini, majoritatea de origine asiatică, dintr-o populaţie totală de 27 de milioane de locuitori. Ramadanul este o lună sacră pentru musulmani pentru că este luna în care, conform tradiţiei lor, Coranul i-ar fi fost dezvăluit, prin revelaţie, profetului Mahomed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel